Håper å kunne få kjøre

1508+ml5GatebilE

Vesterålen gatebilklubb håper å komme i mål med arrangementet på Osvollvatnet. Foto: Mareno Leonhardsen

SORTLAND: Vesterålen gatebilklubb er i full sving med å hente inn tillatelser til kjøring på Osvollvatnet.

Original Tekst av BLV.no

Til Bladet Vesterålen sier Bjørnar Beddari at de tidligere opplysningene om at de hadde fått tillatelse fra Osvollvassdragets grunneierforening bunner i en misforståelse.

– Da dette ble oppklart gikk vi straks i gang med å ringe grunneierne langs vatnet, sier Beddari.

– Jeg må også få lov til å si at vi beklager på det sterkeste at noen føler seg overkjørt i denne saken. Det var slett ikke var hensikt, sier Beddari.

Positiv respons

Han har fått positiv respons fra flere av dem klubben har snakket med:

– Vi har bragt på det rene at det er 17 ulike eiendommer rundt vatnet. Fem av disse eier Sortland kommune. Av de øvrige 12 har vi fått «ja» fra åtte. To har sagt nei og to har vi ikke lyktes med å få fatt i, sier Beddari.

– Ny søknad

Han sier det for gatebilklubben framstår som uklart om de to som så langt har sagt nei kan stoppe hele arrangementet, eller om man kan gjennomføre arrangementet på isen ved å unngå å kjøre på deres del av vatnet.

Rådmann Rolf M. Lossius i Sortland sier opplysningene er nye for ham. – Det at Beddari sier det er innhentet tillatelser fra flere av grunneierne danner etter mitt syn grunnlag for en ny søknad, sier Lossius.

– Ikke gjort feil

Han sier saken forøvrig har vært gjennom ei juridisk vurdering som konkluderer med at kommunen ikke har begått saksbehandlingsfeil.

– Sortland kommune har forholdt seg til det som er opplyst, nemlig at grunneiers tillatelse var innhentet. Det er søkers ansvar å innhente slik tillatelse, og det er ikke vanlig at vi sjekker dette selv, sier han.

Lossius påpeker også at sakspapirene i saken er offentlige, og at det gir offentligheten mulighet til å komme med innspill om man oppdager ting som er feil.

– Vi har også forholdt oss korrekt i forholdet til reindriftsnæringa. Hadde dette vært en sak om permanent bruksendring av et område hadde saken stilt seg annerledes, men dette er et enkeltstående arrangement som bare varer ei helg, sier Lossius.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

<