Uklart hvem som har sagt ja

1508+ml5GatebilD

Vesterålen gatebilklubb har som mål å arrangere kjøring på Osvollvatnet. Her fra et treff i Bø. Foto: Mareno Leonhardsen

SORTLAND: Det er høyst uklart hvem som egentlig har gitt tillatelse til kjøring på Osvollvatnet.

Original Tekst av BLV.no

Rådmann Rolf M. Lossius hevdet overfor formannskapet at samtlige grunneiere hadde gitt sitt samtykke til kjøringa. Men til Bladet Vesterålen sier han at han ikke har utfyllende informasjon utover det som står i saksutredninga. Der heter det at Vesterålen gatebil har innhentet tillatelse fra grunneierlaget. Seinere i saksutredninga heter det at «det er hentet inn nødvendig tillatelse fra grunneiere».

– Styrer med fiskeretten

Men lederen av Osvollvassdragets grunneierforening, Vegar Steiro, sier han ikke har gitt noen tillatelse.

– Jeg er blitt kontaktet av gatebilklubben og har sagt at vi som forening ikke har noen mening om dette arrangementet. Foreninga vår styrer med fiskeretten, og ingenting annet, sier Steiro til Bladet Vesterålen.

– Ikke hørt noe

Bladet Vesterålen har også vært i kontakt med en grunneier langs vatnet. Han sier han ikke er blitt kontaktet, til tross for at han eier ei lengre strandlinje langs Osvollvatnet.

– Jeg leste om dette i avisen, og ble litt overraska. For jeg har ikke gitt noen tillatelse til et slikt arrangement, og har heller ikke gitt andre mulighet eller myndighet til å styre over min eiendom, sier vedkommende, som ikke ønsker navnet sitt i avisen.

Til Bladet Vesterålen sier mannen at han har vært i kontakt med to andre grunneiere som heller ikke har hørt noe om saken ut over det de har lest i avisen.

– Forundra

– Begge to var like forundra over at rådmannen sier at grunneierne har gitt tillatelse, sier mannen.

Overfor Bladet Vesterålen gir saksbehandler Jostein Holmeng uttrykk for at det er søkerens ansvar, altså gatebilklubbens ansvar, å innhente nødvendige tillatelser fra grunneierne.

– Normalt sjekker vi ikke om det er hentet inn slik tillatelse. Det må søker gjøre selv. Grunneierne kan uansett stoppe et slikt arrangement, selv om kommunen har gitt tillatelse. Man trenger nemlig både grunneiers og kommunens tillatelse, sier Holmeng.

– Trodde vi hadde tillatelse

Overfor Bladet Vesterålen opplyser leder i Vesterålen Gatebilklubb Bjørnar Beddari at de trodde de hadde fått tillatelsen de trengte ved kontakt med grunneierforeninga.

– Med det trodde vi at vi hadde gjort vårt for at alt skulle være rett i denne saken, sier Beddari til Bladet Vesterålen.

Han sier hensikten med arrangementet er å gi ungdommer en trygg arena å utfolde seg på.

– Vi ønsker å få ungdommen bort fra gata, slik at leken med bil kan foregå i trygge omgivelser.

– Men jeg innser nå at vi må ta en runde med samtlige grunneiere, for om mulig å få alle nødvendige tillatelser på plass. Dessverre ser det ut som det kan bli vanskelig nok å få arrangementet i boks med de værforholdene som er i vente, sier Beddari.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

<